Case study

KINUTA N–DT01

Norm Architects

Playing with the balance between light and heavy elements, the dining table is dimensioned like the branches of a tree — thus making it appear paper-thin from some angles and more robust where it needs to be. Like with the architectural works of the studio, Norm have explored the negative space within the furniture pieces, emphasising the materials and details by highlighting the places where the light can shine through.

Dimensions

Dimensions
Width
Depth
Height
CM
220
90
72

Materials

Materials
Timber
Pure Oak
Smoked Oak
Maple
Walnut
image bank

request 3d files

Download 2d files

Kinuta project

The Kinuta Collection has its native setting in two of the 36 Kinuta Terrace apartments located in the Kinuta ward of the Setagaya district in Tokyo. Kinuta Terrace was originally built in the 1980s with an integrated courtyard, giving residents the advantages of a single-family home.
The Keiji Ashizawa Design team has renovated the interiors in collaboration with Norm Architects, creating, amongst a series of interior elements, 12 tailormade furniture pieces that make up the first collection of Karimoku Case Study, all drawing on the natural references of the connected courtyard in an attempt to invite in nature as much as possible — in their design language as well as through their material compositions.
View project

Norm Architects

Norm Architects was founded in 2008. The multidisciplinary design studio works within the fields of industrial design, residential architecture, commercial interiors, photography and art direction. Much like human well-being, the essence of Norm Architects’ work is found in balance — between richness and restraint, order and complexity.
Each project — whether in architecture, interiors, design or creative direction — is imbued with the same intrinsic quality: a simplicity that carries bigger ideas. Guided by the body and mind rather than by trends or technology, their projects explore ideas that not only look good, but feel good too: Architecture be- comes thoughtful, minimalism acquires softness and visual matter assumes haptic qualities. Their work is sharp and crisp, and exudes, tacitly, a focus on quality, details and durability. Situated in one of the oldest streets of Copenhagen, Denmark, the studio is respectful to its context here and build on the traditions of Scandinavian de- sign — of timeless aesthetics, natural materials and upholding modernist principles of restraint and refinement. Through exploring what it is that heightens the human senses regardless of personal preference, their projects strip spaces, objects, ideas and images back to their simplest form. Their expertise lies in finding the balance — when there’s nothing more to either add nor take away.
visit website
Karimoku Case Study




Sign up for our monthly newsletter





Links



Copyright © Karimoku